Çarlık Dönemi RUS İSTİHBARATI
Rus istihbaratı denildiğinde, genellikle yirminci yüzyılda öne çıkan örgütler olan ÇEKA, KGB, GRU ve FSB akla gelir. Hâlbuki Rus istihbarat …
Rus istihbaratı denildiğinde, genellikle yirminci yüzyılda öne çıkan örgütler olan ÇEKA, KGB, GRU ve FSB akla gelir. Hâlbuki Rus istihbarat …
Dijital dönüşüm günden güne yeni kavramlar yaratmakta, bu kavramların bir kısmı sosyal alanda kendisine derin bir yer edinmekte bir kısmı …
Bu çalışmada Mustafa Kemal Paşa, Sultan Vahdeddin ve Abdülmecid Efendi’nin Ağustos 1922-Nisan 1924 tarihleri arasında yayımlanmış Sovyet karikatürlerine nasıl yansıdığı …
Tüm dünyada Soğuk Savaş sonrası ortaya çıkmaya başlayan yarı otokratik yarı demokratik siyasal rejimler ‘hibrit rejimler’ olarak adlandırılmıştır. Başlangıçta hibrit …
İnsanlığın var oluşundan bu yana ihtiyaç duyduğu iletişim, günümüzde sıklıkla dijital ortamlarda da gerçekleşmektedir. Yeni teknolojiler ve gelişen sosyal medya …
Rusya uluslararası arenada imajını düzeltmek için özellikle 2005 yılından beri kamu diplomasisi faaliyetlerine ciddi mali kaynaklar tahsis etmektedir. Ancak bu …
Hızlı bir şekilde değişen ve gelişim gösteren teknoloji sayesinde insanlar, internet, yeni medya, sosyal medya ve sosyal ağlar gibi pek …
Türk Cumhuriyetleri’nde medya Çarlık Rusya’sından günümüze dek pek çok farklı aşamadan geçmiş, teknik gelişmelerin yanı sıra farklı otoritelerin kontrolünde farklı …
Akademik bir uğraşı alanı olarak medya çalışmaları medyanın tarihine, işlevine, işleyişine, normlarına ve toplum üzerindeki etkilerine odaklanan, başta tarih, ekonomi, …
İletişim bilimciler ve antropologların çoğuna göre düşünme biçimini belirleyen şey bilginin nasıl aktarıldığıdır. Yazılı metinler ve özellikle kitaplar binlerce yıl …